Konya

Konya Tabip Odası yeni dönem hazırlıkları

18:48 11 Nisan 2016
Konya Tabip Odası yeni dönem hazırlıkları

Konya Tabip Odası'nda yeni dönem hazırlıklarının başladığı bildirildi.

Konya Tabip Odası adına yazılı açıklama yapan Dr. Seyit Karaca, son seçilen kurulun görevini tamamlamak üzere olduğunu ve yeni dönem hazırlıklarına başlandığını kaydetti.

Gelişen Türkiye'de bilimsel açıdan uluslararası standartları sürekli yakalama peşinde olduklarını belirten Karaca, "Gelinen süreçte hekimlerin ve hekim örgütlerinin doğru yöntemlerle hazırlanmış çalışmalarla mevzuat hazırlanmasına destek olmaları gerekiyor. Hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarını, görevlerini yaparken daha güvenli ve huzurlu bir ortamda hizmet vermeyi sağlayacak hukuki önlemler alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Performans sisteminin önceki dönemlere göre hekimlerin ve sağlık çalışanlarının kazançlarının artırılması amacıyla yapılmış bir düzenleme olduğuna vurgu yapan Karaca, şunları kaydetti:

"Sorunlarla ilgili olarak tespit ve çözüm önerileri noktasında örgütümüzün yapması gerekenler olduğunu düşünüyoruz. Bu itibarla Konya Tabip Odası Olarak yeni dönemde üzerimize düşeni yapmayı vaat ediyoruz. Konya'nın bir sivil toplum örgütü olarak, Konya sağlığının daha ileri noktalara götürülmesi amacıyla bu şehirde yaşayan bireyler olarak üzerimize düşen önemli bir vazife olduğunu düşünüyoruz. Yeni dönemde bu doğrultuda da elimizden gelen gayreti göstereceğimizi hem Konya halkına hem de tüm meslektaşlarımıza duyuruyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.