Konya

İHH'dan terör mağdurlarına yardım

14:37 16 Nisan 2016
İHH'dan terör mağdurlarına yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bölgede terör örgütünün saldırılarından mağdur olan vatandaşlara gönderilen yardımların büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Biz bu yardımları götürürken malum örgütün sempatizanları bile 'Bize karşılıksız yardım getirenler sizsiniz. Bizler yanılmışız. Zaten bu örgütün başlattığı çatışmada hepimiz evimizi kaybettik' demeye başladı." ifadesini kullandı.

İHH'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütünün saldırılarından mağdur olan vatandaşlar için başlattığı "Kardeşim-Biraye Min (Kürtçe kardeşim)" kampanyasında 100'ün üzerinde sivil toplum kuruluşunun desteğiyle toplanan yardımların bulunduğu iki tır, Mevlana Kültür Merkezi'nin otoparkında düzenlenen törenle yola çıktı.

Yıldırım, buradaki konuşmasında, insanlığın mutluluk ve saadetinden sorumlu olduklarını, aç ve açıktaki insanları düşünmek mecburiyetinde olduklarını vurgulayarak, teşkilatlarını buna göre şekillendirdiklerini, dünyanın her yerine gidebildiklerini söyledi.

Yıldırım, bin yıldır kardeş olan Türk, Kürt ve Arap halkları arasındaki bağın çok kuvvetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde PKK'nın zulmüyle tekrar başlayan bu çatışma ortamından dolayı evinden ve yurdundan ayrılan, bombalar altında kalan Doğu ve Güneydoğu'daki Kürt kardeşlerimizin oluşturduğu bu mülteci hareketliliğine dikkat çekmemiz gerekmektedir. Orada sadece Kürtler değil, Türkler, Zazalar, Çerkezler ve benzeri milletler de var ancak Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde yapılan bu çatışmadan dolayı birçok insan mağdur oldu. Bu insanların bize bir eleştirisi var. Bu eleştiriyi tahlil ettiğimizde haklı görüyoruz. 'Somali ve Filistin'den herhangi bir haber geldi mi oraya gidiyorsunuz, bizlere niye yardım gelmiyor?' diye bize seslerini duyurmak isteyenler var. Bu konuda bizler epey gayret sarf ettik. Sivil toplum kuruluşlarıyla Türkiye'nin her tarafında yardımlar topladık ve bu insanlara ulaştırdık. İnanın öyle mutlu oldular ki."

- "Örgütün sempatizanları 'bizler yanılmışız' dediler"

Yetim kalan Kürt ve Filistinli çocuğun gözlerindeki mutluluğun aynı olduğunu dile getiren Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizler kardeşiz. Kampanyamızın adı da 'Kardeşim-Biraye Min'. Bunun altı üstü yok. Biz bu yardımları götürürken malum örgütün sempatizanları bile 'Bize karşılıksız yardım getirenler sizsiniz. Bizler yanılmışız. Zaten bu örgütün başlattığı çatışmada hepimiz evimizi kaybettik' demeye başladı. Tarihine sahip çıkmış olan Kürt halkına yardımı önemsediğimiz gibi kandırılmış olan, bu kandırılması sırasında bizlerden gelen kardeşlik mesajını algılayan, doğruyu tekrardan görebilen ve kalbini bizim mesajlarımıza açabilecek olan bu insanlara yardımlarımızı artırma gayreti içerisindeyiz."

Konya'dan daha önce de bölgeye 2 tırlık yardım malzemesi gönderildiğini anımsatan Yıldırım, bu yardımların çoğalacağını belirtti.

Yardım tırları daha sonra dualarla uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.