Konya

NEÜ'de internet kullanımı ve güvenliği anlatıldı

10:52 17 Nisan 2016
NEÜ'de internet kullanımı ve güvenliği anlatıldı

İnternet Haftası kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından personel ile öğrencilere yönelik "İnternet Kullanımı ve Güvenliği" konulu seminer düzenlendi.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programda, katılımcıları bilgisayar, parola, web, e-posta ve mobil güvenliği ve yedekleme konusunda bilgilendirdi.

Verilerin farklı medyalara ve ortamlara periyodik olarak yedeklenmesi gerektiğini belirten Hacıbeyoğlu, "Çok önemli verilerin bilgisayarda şifreli şekilde tutulması ve hesap şifrelerinin farklı kombinasyonlarla yüksek güvenlikli olacak hale getirilmesi bilgisayar güvenliği açısından önemli. Ayrıca şüpheli bağlantıların ziyaret edilmemesine özellikle dikkat edilmesi gerekli." diye konuştu.

En büyük güvenlik açığının insanlardan kaynaklandığını dile getiren Hacıneyoğlu, "Hiçbir bilgisayar programı ya da işletim sistemi yüzde 100 güvenli değildir. Programların bilinen ve bilinmeyen açıkları vardır. Bu açıklar kullanılarak istenmeyen işlemler yapılabilir. Hiçbir güvenlik programı insanların yaptığı hataları tamamen telafi edemez." dedi.

Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.