Konya

Sanayi Genel Müdürü Kılıçaslan:

16:46 21 Nisan 2016
Sanayi Genel Müdürü Kılıçaslan:

Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçaslan, "İki seneden beri Ar-Ge, inovasyonda kullandığımız bütçelerimiz fazlalık veriyor, kullanamıyoruz, bitiremiyoruz." dedi.

Kılıçaslan, Konya'nın Beyşehir ilçesindeki programı kapsamında Huğlu Mahallesi'nde av tüfeği üreten Huğlu Av Tüfeği Kooperatifi ile silah üretimi yapan bazı firmaları ziyaret etti. Kılıçaslan, temasları sırasında sektör temsilcilerinin taleplerini ve temennilerini dinledi, sorunlar hakkında bilgi aldı.

Genel Müdürlük olarak sektörün yanında olduklarını kaydeden Kılıçaslan, verebilecekleri destekleri anlattı. Kılıçaslan, "İnovasyon, Ar-Ge ve tasarım desteklerimiz var. Gittiğimiz yerlerde şunu görüyoruz. Desteklerimiz bilinmiyor. İki seneden beri Ar-Ge, inovasyonda kullandığımız bütçelerimiz fazlalık veriyor, kullanamıyoruz, bitiremiyoruz." dedi.

- "Toptan bir Türk tüfeği algısı oluşturmamız lazım"

Marka olmanın önemine dikkati çeken İbrahim Kılıçaslan, şunları kaydetti:

"Buranın markasının oluşması gerekiyor. Marka değeri de çok önemli ama marka oluşturmak da zor. 'Rakibimle beraber büyümem lazım', markayı böyle oluşturmamız gerekiyor. Toptan bir Türk tüfeği algısı oluşturmamız lazım. 'Türk tüfeği şunlardan üretilmeli' diye bir standart olmalı.Türk tüfeğinde olması gerekenler namlu bu, malzeme şu, gramaj şu, bu, bu. Bunlara uyanlara şu marka vurulur. Bunlara ihraç izni verilir. Standartlarımızı belirlememiz lazım. Bir pazara girdiğiniz zaman o pazar genişlemiyorsa sıkıntınız var. Geriliyorsanız orada da bir sıkıntı var. Negatif bir şeyler var, onları bulmanız lazım."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.