Konya

Kutlu Doğum Haftası

10:12 22 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Seydişehir Müftülüğü tarafından "İnsanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım" teması ile "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" adıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Kızılay Düğün Salonunda gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından müezzin Muslu Kuş’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler de "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temasına vurgu yaparak, Hz. Muhammed'in Allah yolunda alemlere elçi olarak dünyaya gönderildiğini ve Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'i hiçbir zaman unutmadığını söyledi.

Tevhid mücadelesinin 1437 yıl önce, ilk insan ve ilk peygamber Hz.Adem ile başladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tevhid mücadalesi, Hz. Muhammed ile devam etti ve kıyamete kadar da devam edecek. İşte bu salonda 'Lailaheillallah Muhammedun Resulullah' kelimesini kalbiyle tasdik eden, diliyle ikrar eden kardeşlerim, aynı secdeye baş koyan, aynı kıbleye yönelen, aynı Allah'a inanan, aynı kitaba inanan kardeşlerim, buradaki bu tablo, tevhid ve vahdetin zaten pratik bir yansımasından ibarettir." dedi.

Konuşmaların ardından kaymakam Regaip Ahmet Özyğit, Güler'e plaket takdim etti.

Davetlilere çikolata, gül ve hadis kitapçığı hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.