Konya

Beyşehir'de eski araç lastiklerinden fidan korumalığı yapıldı

09:54 27 Nisan 2016
Beyşehir'de eski araç lastiklerinden fidan korumalığı yapıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yürütülen bir proje kapsamında eski araç lastikleri, dikilen fidanları korumak için kullanılıyor.

Beyşehir Belediyesinin Avşar Mahallesi Muhtarlığıyla yürüttüğü proje kapsamında Sanayi Sitesi'ndeki lastik tamiri ve satışı yapan esnaflardan eski lastikler toplandı.

Boyanan lastikler, yeni dikilen fidanların diplerine yerleştirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, geri dönüşümü önemsediklerini belirterek, daha temiz bir Beyşehir için çalıştıklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinden muhtarlara kadar hizmet noktasında çözüm ve projeler beklediğini kaydeden Özaltun, "Belediye olarak hemşehrilerimizin yaşam standartlarını yükseltebilmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.

Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sünbül de Orman İşletme Müdürlüğünün desteğiyle yeni bir fidanlık oluşturduklarını dile getirerek, "Lastiklerin ağaçların altına yerleştirilmesi çalışması, peyzaj açısından güzel bir görüntü oluşturdu. Amacımız, buradaki fidanlarımızın sulama, yağmur suyu ve nemden daha çok istifade edebilmesini sağlamak. Çok yararlı bir proje olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.