Konya

Beyşehir'deki su ürünleri kontrol görevlilerine yapılan silahlı saldırı

12:00 29 Nisan 2016
Beyşehir'deki su ürünleri kontrol görevlilerine yapılan silahlı saldırı

Konya Amatör Olta Balıkçıları, Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAOBDER), Beyşehir Gölü'nde denetime çıkan su ürünleri kontrol görevlilerine yapılan silahlı ve sopalı saldırıyı kınadı.

Dernek'ten yapılan yazılı açıklamada, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinin gölde devam eden su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle rutin denetimleri esnasında yüzleri kar maskeli kişilerin tekneye tüfekle ateş açtıkları, sopalarla görevlilere saldırdığı belirtildi.

Canlarını tehlikeye atarak kısıtlı imkanlar ile en maksimum şekilde hizmet vermeye çalışan kontrol görevlilerine acil şifalar dilenen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Konuyla ilgili sorumluların acil olarak adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Bu denetimler kimleri rahatsız ediyor biliyoruz, en çok 'denetim yapılmıyor' diye iftira atanları. Hakkıyla denetim ve koruma hizmeti veren, kanunlara saygılı tüm personelin ve amatör-ticari fark etmeksizin dürüst, ahlaklı, vicdanlı herkesin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Yalnız değilsiniz, yalnız kalmayacaksınız."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.