Konya

BEFEMDER'de hasta-hekim buluşmaları

14:14 01 Mayıs 2016
BEFEMDER'de hasta-hekim buluşmaları

Behçet ve Ailevi Akdeniz Ateşi Hastaları Derneği (BEFEMDER) tarafından düzenlenen "hasta hekim" buluşmalarının 13'üncüsü düzenledi.

Dernek binasında düzenlenen programda, Başkent Üniversitesi Uygulama Hastanesi Romotoloji Bilim Dalı Doç. Dr. Metin Işık, üyelere, "Behçet ve Ailevi Akdeniz Ateşi" (FMF) hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Dernek Başkanı Fatih Metin, yaptığı açıklamada, Behçet ve FMF hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak için hasta-hekim buluşmalarının 13'üncüsünü düzenlediklerini söyledi.

"Sağlığın başlangıcı hastalığı tanımaktır" sloganıyla üyelere hastalıklarını tanıma fırsatı vermeye çalıştıklarını dile getiren Metin, "Programda, deneyimli doktorlarla hastaları buluşturuyoruz. Bu programlar sayesinde hastalar, doktorlardan detaylı bilgi alma imkanı buluyor. Hastalardan tecrübeli olanlar kendi deneyimlerini de paylaşıyor." dedi.

Metin, hastaların romatoloji uzmanı doktora ulaşmada büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "Türkiye'de 250 Romotolog, 33 ildeki hastanelerde görev yapıyor. Randevu alabilmek için en az 90 gün önceden müracaat etmek gerekiyor, bu da hastalığın ataklarının artırmaktadır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.