Konya

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Konya'da

17:35 02 Mayıs 2016
Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Konya'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, 62 yıl sonra yeniden yayın hayatına başlayacak tıp dergisinin tanıtım toplantısına katıldı.

Davutoğlu, Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen Anadolu Kliniği Dergisi'nin tanıtım toplantısında, sözlerine şehitlere rahmet dileyerek başladı.

Şehitleri anmadan konuşmaya başlamayı içine sindiremediğini ifade eden Davutoğlu, "Dün maalesef Diyarbakır'da Konyalı Hacı Osman Ayyıldız'ı şehit verdik. Cenazesine katılmaya çalışacağız. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Terör saldırılarında yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah kötü haberleri almadığımız günlerin yakın olduğu inancımı ifade etmek istiyorum" dedi.

Davutoğlu, sabah bir otelde düzenlenen programda tıp camiasına hitap ettiğini anımsatarak, dergi açılışının sempozyumun sonrasına denk gelmesinin hoş bir tesadüf olduğunu dile getirdi.

Herkesin bildiği ve verimli olacağı alanda çalışması gerektiğine işaret eden Davutoğlu, "Sivil toplum alanında bir şeyler yapabileceğimi düşündüm. Özellikle İstanbul'u bildiğim için, İstanbul'un birikiminin Konya'ya taşınması için elimden geleni yapmaya karar verdim. O günlerde işe Konya'daki sivil toplum kuruluşlarıyla tanışmakla başlamıştım. Konya'da 2009'da 2 binin üzerinde vakıf ve derneğin bulunduğunu, bir kısmının aktif, bir kısmının da çok verimli işler yapan güzide kuruluşlar olduğunu gördüm" diye konuştu.

Öğrenciliğinin ilk yıllarında Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfına üye olduğunu söyleyen Davutoğlu, Anadolu Kliniği Dergisi'nin 62 yıl aradan sonra Konya'dan yayın hayatına devam etmesinden memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Davutoğlu, Anadolu Kliniği Dergisi'nin tıp yayıncılığına, kuruluş gayesindeki kimliğine uygun güzel bir dönüş yapacağını belirterek, Hayat Vakfının çalışmalarını takip ettiğini ve zaman zaman içinde yer aldığını bildirdi.

Yayıncılığın ve okumanın önemini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Anadolu Kliniği'nin bir başka önemi tıp dergisi olmasıdır. Anadolu'dan yayın hayatına devam edecek bir derginin varlığı son derece önemlidir. Derginin hem kendi bilgimizi üretmek hem de bunun kayıt altına alınırken bilginin doğru kullanımına katkı sağlamak noktasında büyük hizmet göreceğine bütün kalbimle inanıyorum. Biliyoruz ki tarihteki öncülüğümüzü diriltmek için dinamik ve canlı bir yayın hayatına şiddetle ihtiyacımız var. 2015 yılında bir önceki yıla göre Türkiye'de satılan kitap sayısında yüzde 11,5 artış yaşandı. İnşallah yüzümüzü güldüren bu sonucun, alınan kitapların ilk sayfasından son sayfasına kadar okunarak ve hayata katılarak, irfan hayatımıza katkıda bulunmasını temin ediyorum."

Davutoğlu, daha sonra vakıf üyeleri ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.