Konya

Gölde denetim yapan ekibe yapılan saldırı

14:24 04 Mayıs 2016
Gölde denetim yapan ekibe yapılan saldırı

Memur Sen’e bağlı Tarım, Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ Bir-Sen) Konya 41.Şube yönetimi, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, yaşanan olayı kınadı.

Beyşehir Gölü’nde denetime çıkan su kontrol görevlilerine yapılan silahlı ve sopalı saldırıya tepkiler sürüyor.

Şube Başkanı Kadir Alıcı, olayın faillerinin bir an önce tesbit edilerek, adalet önüne çıkarılmasını ve mesai arkadaşlarının can güvenliklerinin sağlanmasını istedi.

Kamu adına denetim görevi yapan mesai arkadaşlarının kamunun hukukunu savunmak ve balık neslinin devamı adına uğraş verdiklerini ifade eden Alıcı, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız, kaçak avcıların çocuklarının da bu gölde gelecekte balıkçılık yapabilmeleri adına bu görevi yapıyorlar. Bütün bu çabaların karşılığının, bu olmaması gerekir. Bu şartlar altında mesai arkadaşlarımızın kamu adına nasıl denetim yapmaları beklenebilir. Can güvenliklerini kim güvence altına alabilir. Mesai arkadaşlarımızın yaşadığı bu teröristçe saldırıyı sendika yönetimimiz olarak lanetliyor, kınıyoruz. Bu olayların bir daha yaşanmamasını, faillerin bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.