Konya

Halep saldırılarına tepkiler

17:31 04 Mayıs 2016
Halep saldırılarına tepkiler

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil, Halep'te yaşananların son yüzyılın en büyük soykırımı olduğunu belirtti.

Görgülügil, yaptığı yazılı açıklamada, özgürlük, medeniyet, barış ve demokrasi kisvesiyle yapılan tüm adaletsizlik, zulüm ve katliamları kınadıklarını bildirdi.

Suriye'de 5 yıldır devam eden savaşın her gün daha da şiddetlendiğini, Esed ve müttefiki Rusya'nın yoğun bir şekilde Halep'i bombaladığını vurgulayan Görgülügil, şöyle devam etti:

"Kardeş kavgası yahut mezhepçilik denilerek üstü kapatılan, siyasi manevralara meze yapılarak bir şekilde geçiştirilen bu büyük kıyımda, din kardeşlerimiz eziliyor. Halep'te yaşananlar son yüzyılın en büyük soykırımıdır. Suriye rejiminin bugünkü baş ismi Beşşar Esed, tıpkı babası Hafız Esed gibi sünni ve sivil kanının akıtılmasına muhtaç bir canavardır. Esed, Suriye'de ayaklanmalar başlamadan önce de babasının oğlu olduğunu kanıtlamış bir diktatördür."

Görgülügil, siviller, yaşlılar, çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere tüm masumlara, Müslümanlara yapılan saldırıların hiçbir ülkede, hiç bir anayasada, hiçbir insan hakları bildirisinde kabul edilemez olduğuna işaret ederek, "Hiçbir baba ve anne, yeni doğan bebeğini gözyaşları içinde toprağa vermemeli. Hiçbir nesil varil bombalarında gördüğü kan ve vahşet yüzünden, gökte süzülen sıradan bir uçaktan bile korkacak kadar ağır şartlar altında yetişmemelidir. Bu, tüm insanlık için apaçık bir vahşettir." ifadesini kullandı.

Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Suriye'deki saldırılarının, son yüzyılda görülen en uzun ve en büyük soykırım olduğuna değinen Görgülügil, Suriye'de sivil, muhalif ayrımı yapmaksızın insanların vahşice katledildiğini belirtti.

Görgülügil, Müslümanları birlik olmaya davet ederek, Türkiye'nin Suriye'deki mazlum ve mağdurlara kucak açmaya devam etmesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.