Konya

"Tarihi kentler"den gelenler Beyşehir'i gezdi

10:47 09 Mayıs 2016
"Tarihi kentler"den gelenler Beyşehir'i gezdi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde "Tarihi Kentler Birliği Buluşması" kapsamında gezi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen gezi, İçerişehir Mahallesi'ndeki Tarihi Eşrefoğlu Camisi'nde başladı, kale kapısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından restoresi tamamlanan eski Hükümet Konağı'yla son buldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı illerinden gelen konuklara ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ilgili tanıtıcı bilgiler verdiklerini belirtti.

Konya'ya gelen tarihi şehirlerin belediye başkanı ve temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200'e yakın davetliyi ilçe merkezinde ağırladıklarını anlatan Özaltun, "Geziye katılan misafirlerimiz, çok memnun kaldı. Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırladık. Tek tek ilgilendiğimiz misafirlerimizin ortak düşüncesi, ilçemize gelerek bu güzel şehrimizi tekrar görmek istemeleri yönünde oldu. Bu da bizleri çok mutlu etti." dedi.

Geziye, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, belediye başkanları, akademisyenler, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.