Konya

Beyşehir'de "Karar Senin, İlk Namaz" adlı tiyatro oyunu sahnelendi

09:56 11 Mayıs 2016
Beyşehir'de "Karar Senin, İlk Namaz" adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Özaltun, yaklaşık bir saat süren bir tiyatro gösterisini zaman zaman duygusal anlar da yaşayarak izlediğini belirterek, şunları kaydetti:

Konya'nın Beyşehir ilçesinde belediye tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde “Karar Senin, İlk Namaz” isimli oyun sahnelendi.

Beyşehir Göl Duğün salonunda İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından sannelenen "Karar Senin, İlk Namaz”" isimli oyun beğeniyle izlendi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, programın sonunda sahneye çıkarak oyunun yönetmeni ve senaristi olan İsmail Gülnar’a Beyşehir’i yansıtan bir duvar saati hediye ederek oyunculara ise sahnelediği oyundan ötürü teşekkür etti.

"Aslında insan ömrü bir tiyatro sahnesi gibi gelip geçici. Günün birinde doğanlar birgür ölecekler. Dinimizin bize vermiş olduğu temel görevler de var. Bunların en önemlilerinden birisi de namazdır. Namaz konusu ile ilgili böyle güzel ve istifade edebileceğimiz bir tiyatro oyunu olunca bu oyunu Beyşehir'li hemşehrilerimizle ve gençlerimizle buluşturmak istedik. Önceliğimiz insan olmakla birlikte, dinimizin bize emretmiş olduğu vazifeleri de yerine getirmemiz gerekiyor. Bunlardan birisi olan tabii ki namaz. İlk başta anne ve babalar olmak üzere çocuklarımıza da namazı sevdirmemiz ve yaşam biçimi haline getirmemiz gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.