Konya

AYDER'den Gazze'ye su kuyusu

12:59 03 Haziran 2016
AYDER'den Gazze'ye su kuyusu

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), Konyalı hayırseverlerin desteği ile İsrail’in ambargo altında tuttuğu Gazze'ye su kuyusu açtı.

AYDER Dış İlişkiler Sorumlusu Fatih Şakacı, yaptığı açıklamada, Gazze halkının yaralarını sarabilmek için İsrail güçlerinin zarar verdiği su kuyularının yerine Konyalı hayırseverlerin desteği ile yenisinin açıldığını söyledi.

Bölgedekilerin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğine işaret eden Şakacı, "Gazze halkı yıllardır zulüm ve işkence altında yaşamaya çalışıyor. Bu zulüm ve işkencenin yanında, susuzluk ve açlık insanların içinde bulunduğu durumu dayanılmaz boyutlara taşıyor." diye konuştu.

Zalime karşı daima mazlumun yanında olacaklarını belirten Şakacı, şunları kaydetti:

"Gazze halkı bizlere Allah'ın emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak Müslümanların üzerine düşen birer görevdir. Bizler de tarafımızı belli ederek zalim siyonist rejime karşı Gazze halkının yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Yüzlerce insanın faydalanacağı 'Sebil’ul Hayrat' su kuyusunun açılmasına vesile olan Konyalı hayırseverlerden Allah razı olsun. Onlar bu destekleri ile Gazze halkının yanında olduklarını göstererek, hayır dualarını aldı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.