Konya

Beyşehir'de turizm bölümü öğrencileri tarihi mekanları gezdi

10:55 06 Haziran 2016
Beyşehir'de turizm bölümü öğrencileri tarihi mekanları gezdi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgöz, yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında fakültede de öğrenim gören bazı öğrencilerin Beyşehir'in tarihi ve turistik değerlerini tanıması ve tanıtması amacıyla tarihi mekanlara yönelik ziyaret programı düzenlendiğini söyledi.

Beyşehir ilçesinde turizm eğitimi alan öğrenciler, ilçede bulunan tarihi mekanları ziyaret etti.

Akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Zührem Ergün ve Hüseyin Şenerol'un da eşlik ettiği geziye çok sayıda turizm öğrencisinin katıldığını belirten Akgöz, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında Fasıllar Mahallesi'ndeki tarihi ören yerleri ziyaret edilerek buradaki eserler hakkında bilgiler verildi. Ardından tarihi Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzu ile Eşrefoğlu Camisi ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaretlerimizde, Beyşehir'in çok önemli bir tarih ve turizm potansiyeline sahip olduğu konusunda öğrencilerimize bilgiler verirken, bunların daha etkin şekilde değerlendirilmesinin önemine dikkat çektik. Öğrencilerimiz açısından çok yararlı bir gezi ve ziyaret programı oldu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.