Konya

Konya'daki işkence ve gasp iddiasına ilişkin dava

15:39 16 Haziran 2016
Konya'daki işkence ve gasp iddiasına ilişkin dava

Konya'da tayini çıktıktan sonra ayrıldığı kız arkadaşı ile yeniden birlikte olmak isteyen öğretmene işkence yaptıkları, cep telefonu ve parasını gasbettikleri iddiasıyla yargılanan sanıklara 10 ila 20 yıl hapis cezası verildi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Sefa G, Muhittin G. ve Yılmaz D. ile tutuksuz yargılanan Didem A, Havva Nur N, İsmail A, Yasin G. ile taraf avukatları katıldı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden tutuklu sanıklardan Sefa G, olayla ilgisi olmadığını iddia ederek beraatini istedi.

Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, "cinsel saldırı, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma ve hakaret" suçlarından Sefa G, Muhittin G, Yılmaz D, Yasin G. ve İsmail A'ya yirmişer yıl, Didem A'ya 15 ve Havva Nur N'ye 10 yıl hapis cezası verdi.

Tutukluluk sürelerini göz önünde bulunduran mahkeme, Sefa G, Muhittin G. ve Yılmaz D'nin haklarındaki karar kesinleşenceye kadar bihakkın tahliyesine hükmetti.

Konya'da tayini çıkınca ayrıldığı kız arkadaşı Didem A. ile yeniden birlikte olmak isteyen öğretmen A.S.(33), eski sevgilisinin yeni erkek arkadaşı Sefa G’nin de aralarında olduğu grup tarafından silah ve bıçak zoruyla kaçırılıp işkence yapıldığı, parası ve cep telefonunun gasbedildiği iddiasıyla geçen yıl temmuz ayında polise şikayette bulunmuş, gözaltına alınan şüphelilerden Sefa G, Muhittin G. ve Yılmaz D. tutuklanmış, Didem A, Havva Nur N, İsmail A. ve Yasin G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.