Konya

Konya'daki bıçaklı kavga

14:21 13 Temmuz 2016
Konya'daki bıçaklı kavga

Konya'nın Beyşehir ilçesinde biri Suriyeli 2 kişinin öldüğü bıçaklı kavgaya ilişkin gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Beyşehir ve Konya Adliyesine sevk edilen zanlıların önce savcılıkça ifadeleri alındı.

Güvenlik gerekçesiyle Konya Adliyesine getirilen Suriye uyruklu şüpheliler, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

Daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan Ahmet B. ile Suriye uyruklu Selim Ş, Ahmet Hacı B, Abdullah M, Veli B, Kasım M. ve H.Ş. tutuklandı.

Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan yaralılardan Suriye uyruklu Ahmet Ş, Konya Numune Hastanesinde tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinin ardından Konya Adliyesine sevk edildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 2 gün önce Prof. Dr. Yılmaz Muslu Caddesi'nde çıkan bıçaklı kavgada, Mehmet Bayraktar ile Suriye uyruklu İbrahim el Ali, Abdullah Muhammed, Kasım ve Ahmet Ş. yaralanmıştı. Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Bayraktar ve İbrahim el Ali, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olayı duyarak hastane önüne gelen ve tedavi gören Suriyelilere saldırmak isteyenler ile polis arasında arbede çıkmış, gözaltına alınan 16 kişi dün adliyeye sevk edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.