Konya

Fırat Kalkanı Operasyonu

17:42 24 Ağustos 2016
Fırat Kalkanı Operasyonu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şimşek, yazılı açıklamasında, zor günlerden geçilen bir dönemde, Konya iş dünyası olarak hükümetin yaptığı çalışma ve operasyonları sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Bölgede sınır güvenliğinin arttırılması ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyonun Türkiye için oldukça önemli olduğunu anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Milletimizin güvenliğini temin etmek için başlatılan bu askeri harekatta, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Suriye'nin kuzeyindeki terörist oluşumların ilerlemesini durdurmak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu, aynı zamanda 15 Temmuz'dan sonra güney ve doğu illerimizde sayısı arttırılan terör saldırılarına da bir cevap niteliği taşıyor. Bütün bu nedenlerden dolayı Fırat Kalkanı Operasyonu'nun milletimizin emniyeti için bir kalkan olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. Türkiye'ye tehdit oluşturacak her türlü unsur, karşısında bu güçlü milleti, ülkesine sadık orduyu ve polisi bulacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.