Konya

Motosiklet tutkunlarından "Zafer Tırmanışı"

14:15 30 Ağustos 2016
Motosiklet tutkunlarından "Zafer Tırmanışı"

Beyşehir'de "Enduro Motosiklet Tutkunları Topluluğu" üyeleri, Anamas Dağı'nın zirvesinde 2 bin 360 metrede bulunan Karagöl'e tırmandı.

Topluluk başkanı Mesut Nergiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek, şehitleri anmak ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak amacıyla 3 bin metre zirveye sahip Anamas Dağı'nın 2 bin 360 rakımında bulunan Karagöl'e tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tırmanış için günün ilk ışıklarıyla Beyşehir kent merkezinden dağın eteklerine doğru yola çıktıklarını belirten Nergiz, şunları kaydetti:

"Şehir merkezinde Taşköprü'den itibaren başlayan yolculuğumuzda Yeşildağ ve Kurucuova bölgesine ulaştıktan sonra motosikletlerimizle Anamas Dağı'na tırmanmaya başladık. Tırmanışa 7 enduro motosiklet tutkunu ile katıldık. Engebeli, taşlık, ağaçlık bölgede yol olmadığı için oldukça zorlandık. Tırmanışımız esnasında birçok yerde durarak, motosikletlerimizi sürükleyerek, taşıyarak yolumuza devam edebildik. Tırmanış sonunda sadece 2 motosiklet tutkunu olarak varış noktası olan Karagöl'e varabildik. Bu varış, tüm yorgunluğumuzu üzerimizden atmamıza yeterli geldi. Motosiklet tutkunları olarak ilk kez Anamas Dağı'nın Karagöl'üne tırmanış gerçekleştirdik ve bir ilke imza attık. Burada anı defterini imzalayıp, bir süre dinlendikten sonra fotoğraf çekip tekrar dönüş yoluna geçtik. Beyşehir'den varış ve dönüş olarak toplamda 140 kilometre yol kat ettik."

Nergiz, 2010'da kurulan toplululuklarının bugüne kadar birçok farklı etkinlik yaptığını da sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.