Konya

4. Beyşehir Gölü Bisiklet Festivali sona erdi

11:40 05 Eylül 2016
4. Beyşehir Gölü Bisiklet Festivali sona erdi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 4. Beyşehir Gölü Bisiklet Festivali sona erdi.

Festival kapsamında Türkiye'nin değişik illerinden gelerek göl kıyısındaki festival meydanında buluşan bisiklet severler, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü etrafında bisikletleriyle 165 kilometre pedal çevirdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, törende yaptığı konuşmada, ilçede düzenlenen sosyal etkinliklere her gün yenilerinin eklendiğini belirtti.

Festivale katılan herkese teşekkür eden Özaltun, "Gölümüzün etrafında bisikletleriyle pedal çevirip tur atarak ilçenin tanıtımına katkıda bulunan bisikletçilere teşekkür ediyorum. Çok şükür kazasız bir festival oldu. Bu tür etkinliklerle yurt içinde ve dışında ilçemizi tanıtmak istiyoruz. Sizler bu vesileyle bizlere yardımcı oldunuz." diye konuştu.

Beyşehir Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Varol da 165 kilometrelik parkuru tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlçemize Türkiye'nin 15 farklı şehrinden 142 bisikletçi geldi. Toplamda misafirlerimizle, yaklaşık 170 kişi bu turu tamamladık. Geçen yılki turumuza katılan ancak bu yıl aramızda olamayan, kaybettiğimiz bisikletçi ablamız Serap Şahingöz anısına bu turu gerçekleştirdik. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Katılımcılar Beyşehir Gölü'nü ve çevresini çok sevdi. Tekrar gelmek istediklerini söylediler. İki gün süreli festivalimizde çadırlı kamp da kurduk, kamp ateşi yaktık. Güzel sohbetler ettik, yeni dostluklar, arkadaşlıklar kuruldu. Amacımız bir yarış değildi, keyifli bir tur ve geziydi. Eğer gerekli destekler verilirse, bu turları zamanla uluslararası hale dönüştürme arzusundayız."

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifika verildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.