Konya

Tavuk eti ve balıkla beslenen leylek ilgi odağı oldu

16:23 09 Eylül 2016
Tavuk eti ve balıkla beslenen leylek ilgi odağı oldu

Yaka Manastır Tabiat Parkı çalışanı Celal Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru leyleğin yaklaşık 3,5 aydır alanda olduğunu söyledi.

Beyşehir ilçesinde, göç mevsiminde yaşam sürdüğü tabiat parkını terk etmeyen ve verilen atık tavuk eti ve balıkla beslenen leylek görenlerin ilgi odağı oldu.

Kanadı kırık olarak buraya geldiğini belirten Atik, şöyle konuştu:

"Burada balıkla, tavukla besledik, Evcilleşti. Leyleğin durduğu yer parkımızın mescidi. Normalde leylekler camilerin üzerine yuva yaptıkları için, biz de mescidin yanında kuru bir ağaca leylek yuvası yaptık ve oraya göstermelik maket leylekler yerleştirdik. Sonradan bir de gerçek leyleğimiz geldi yanına. Şu an bu leylek, öbür maket leyleklerinin yanında yatıp kalkıyor. Galiba onları gerçek, ebeveynleri zannediyor. Çünkü, devamlı orada duruyor, gündüz burada piknikçilerin arasında geziyor, kendisini kovalayan köpeklerle oynuyor. Parktaki restoranda atık balık, tavuk ve çiğ et parçalarıyla besleyerek büyütüyoruz. Mesire alanı olarak parkımıza piknik amacıyla gelen insanlarımızın da bu leyleğe ilgisi çok fazla oldu. İnsanlar, mescidin üzerinde uzun süre tek ayağının üzerinde durarak ilgi çeken leyleği yanındaki maketleri gibi maket sanıyorlar, sonra canlı olduğunu fark edince şaşırıyorlar. Uçurmak istediklerinde uçup yine alana aynı şekilde geliyor. Bir ara göç mevsiminden önce 15-20 leylek geldi parkımıza ve burayı kapladılar. Bir anda çok güzel oldu. Öbür leylekler bir süre sonra gitti, sadece bu kaldı. Şu an göç edip gitmesi lazımdı. Ama gitmedi ve kaldı. Şimdi kış mevsimi yaklaşıyor, milli parklar yetkililerine teslim etmeyi düşünüyoruz. Onlar ne yapacaklarını bilirler. Her yıl böyle parkımıza 8-10 leylek geliyor, iyileştiriyor, yolluyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.