Konya

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

11:16 04 Ekim 2016
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Beyşehir'de, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında konferans gerçekleştirildi.

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından bir düğün salonunda düzenlenen konferansta konuşan Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, son yıllarda kutlu doğum haftalarında olduğu gibi içinde bulunulan haftada da önemli bir konuyu ana tema olarak işlediklerini söyledi.

Bu yılki konunun "cami ve kitap" olduğunu belirten Çelikoğlu, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimiz Mekke'den Medine'ye hicret edince, hicret ettiği ilk iki yılda Mescid-i Nebevi, yani Peygamber mescidini yaptırmış ve hemen bitişiğinde de özelikle genç Sehabe-i İkram'ın istifade etmesi için eğitim kurumunu kurmuştur. Bu eğitim kurumunun adı da Ashab-ı Suffa’dır. Oraya fakir, kimsesiz insanlar gelirler, yerler, içerler ve gençler eğitim görürdü. Özellikle Selçuklu ve Osmanlı başta olmak üzere gurur duyduğumuz ecdadımız Peygamberimizi bu konuda da örnek alarak gittiği her yere cami yaptırmış ve o caminin külliyesine medrese, günümüz adıyla okul yaptırmayı da ihmal etmemiştir. Ama son asırda üzülerek ifade edelim ki yapılan camilerimizin çoğunda bu gayreti göremiyoruz. İnşallah bundan sonra yapılacak camilerde bu eğitim yuvaları da camilerden ayırt edilemez. Çünkü cami olmadan eğitim-öğretim, eğitim-öğretim olmadan da cami olmaz."

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zengin ise, katılımcılara okumanın öneminden bahsetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.