Konya

Cumhuriyet 93 yaşında

13:17 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

Konya'nın Beyşehir, Seydişehir, Halkapınar ve Akşehir ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

- Beyşehir

Beyşehir ilçesindeki kutlamalar Vali Yardımcısı Mehmet Ünal'ın Beyşehir Kaymakamlığı makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı.

Beyşehir 75'inci Yıl Cumhuriyet Stadyumu'nda devam eden kutlamalarda Vali Yardımcısı Mehmet Ünal ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'un okulların ve ilçe halkının bayramını kutladı.

Protokol konuşmalarından sonra ilk ve orta öğretim kurumlarında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalar kortej geçişi ile son buldu.

- Seydişehir

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Parkında saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın ilçe sakinlerinin bayramını kutlaması ile devam etti.

Kaymakam Özyiğit'in, yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler şiir okuyup ve folklor gösterilerini sundu.

Kutlamalar resmi geçit töreni ile sona erdi.

- Halkapınar

29 Ekim Cumhuriyet bayramı Halkapınar ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş'ın makamında Cumhuriyet bayramı tebriklerini kabulünden sonra Arif Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde kutlama töreni gerçekleştirildi.

Kaymakam Çetinbaş'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu.

Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören, resmi geçit ile son buldu.

Törene Halkapınar İlçe Jandarma Komutan Vekili Üstçvş Mehmet Çiftçi, Belediye Başkanı Fahri Vardar, kamu kurumlarının müdürleri, vatandaşlar, öğrenci, öğretmen ve görevliler katıldı.

- Akşehir

Akşehir’de, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Akşehir Hükümet Konağı'nda İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin'in tebrikleri kabulü ile başladı.

Törenler 24 Ağustos Bulvarı üzerindeki Dayıoğlu Kavşağı’nda devam etti.

Buradaki tören, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı vekili Topçu Binbaşı Hakan Uluçınar, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'nın meydana gelenlerin bayramını kutlaması ile başladı.

15 Temmuzda Demokrasi için canlarını feda eden kahramanları rahmetle andığını ifade eden Sezgin, şunları kaydetti:

"93 yaşındaki Cumhuriyetimizin karşılaştığı bu hain kalkışmadan elbette çıkarılacak dersler vardır. Bu ülkede öğretmenlik yapan, hakimlik, kaymakamlık yapan, siyasetin içinde olan, ordu da generalliğe yükselen bir kesim aklını ve düşüncesini Pensilvanya'da yaşayan ilkokul mezunu, bir haine teslim etmişse, eğitim ve öğretim sistemimize, memuriyete atanma ve yükselme sistemimize de bakmak gerekiyor. Bu yoldaki ışığın Cumhuriyet rejiminin temelini de oluşturan akıl ve bilim yolu olduğunu anlamak gerekiyor. "Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister." diyen büyük önderin bu sözünün önemi, karşılaştığımız hain darbe teşebbüsünü yapanların yetiştiği ortam ve iklimi görünce daha iyi anlaşılıyor."

Kutlamalar resmi geçit töreni ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.