Konya

Beyşehir'de asfalt çalışmaları

11:24 25 Kasım 2016
Beyşehir'de asfalt çalışmaları

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kendisine eşlik eden AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol'la birlikte Beyşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle çalışma yürütülen güzergahta incelemelerde bulundu.

Beyşehir kent merkezinin en işlek caddelerinden Şehit İbrahim Bey Caddesi'nde altyapı faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından başlatılan sıcak asfalt çalışması sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı 4. Bölge Müdürü Memiş Kunt ile KOSKİ Genel Müdürlüğü Beyşehir Bölge Sorumlusu Ali Özdemir, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Özaltun'a bilgi verdi.

Başkan Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir'in son yıllarda hizmet ve yatırımlar yönünden altın dönemini yaşadığını söyledi.

İlçenin en işlek ve önemli caddelerinden Şehit İbrahim Bey Caddesi üzerinde yürütülen çalışmaların da bu hizmetlerden bir tanesi olduğunu ifade eden Özaltun, şöyle konuştu:

"Caddenin önce altyapısı tamamlandı. Bu kapsamda KOSKİ ekiplerince asbest diye nitelendirilen şebeke boruları yenilendi ve drenaj hattı kapasitesi arttırıldı. Ardından eski kilitli parke taşlarının sökülerek yerine güzergahı daha konforlu bir yol haline getiren sıcak asfalt serilmeye başlandı. Aynı kesimde MEDAŞ'ın da elektrik hattını yeniledi. Bu caddenin çalışmalar tamamlandığında sürücüler açısından otoban diye tabir edilen konfor ve kalitede yol haline gelecek. İlk etapta buradaki esnafımız yürütülecek çalışmalardan dolayı biraz tedirginlik duydular. Ancak, onlara dedik ki, burada çok hızlı bir çalışma yapacağız. Biraz toz ve çamurdan dolayı belki rahatsızlık vereceğiz, mağduriyet olabilecek. Ama, çalışmalar tamamlandığında otoban şeklinde bir yola kavuşacaksınız. Nitekim, yol çalışmaları esnasında verdiğimiz rahatsızlık uzun soluklu olmadı. Hava şartları da çalışmalar için elverişli bir ortam ortaya çıkarınca kısa sürede çalışmaları bitirme aşamasına getirdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.