Konya

Kulu'da "Meslek Eğitim Günleri" toplantısı

16:49 22 Şubat 2017
Kulu'da "Meslek Eğitim Günleri" toplantısı

Kulu ilçesinde, Anadolu Teknik Lisesi ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) tarafından okul ile sektör işbirliğini artırmak amacıyla "Meslek Eğitim Günleri" toplantısı yapıldı.

METEM Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, meslek lisesinden mezun olan gençlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Üç buçuk milyon sınava giren öğrencilerden 120 bininin meslek lisesi mezunu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Gençlerimiz meslek liselerinin pek tercih etmiyor. Mezunlar sanayinin her kolunda çalışıyor. Kalifiye eleman ihtiyacı çok fazla. Bu yüzden sanayici ve işverenlerimizle el ele verip istedikleri branşlarda öğrenci yetiştirmemiz gerekmekte. Hepimize büyük görevler düşüyor."

Toplantıya Kaymakam Mehmet Uğur Arslan, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Orhan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, Konya Ticaret Odası Temsilcisi Seyfi Suna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, okul müdürleri, öğretmenler ve iş adamları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.