Konya

Akçabelen Şeker Fasulyesi dünya pazarına çıkacak

14:10 25 Şubat 2017
Akçabelen Şeker Fasulyesi dünya pazarına çıkacak

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda yürütülen çalışmalarla tanıtım konusunda atağa geçen Akçabelen Şeker Fasulyesine Birleşmiş Milletler (BM) Küçük Destek Programı (SGP) kapsamında mali destek sağlandığını söyledi.

Birleşmiş Milletler’den mali destek alan Beyşehir’in ünlü Akçabelen Şeker Fasülyesi, yeni dönemde dünya pazarına girmeye hazırlanıyor.

Beyşehir'e bağlı Akçabelen Mahallesinde faaliyet gösteren Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile müşterek olarak yürüttükleri çalışmanın ardından söz konusu projeden istifade etmek için resmi başvuru yaptıklarını belirten Özaltun, bunun sonrasında ürünün hak ettiği değere kavuşabilmesi adına yürütülecek çalışmalar için 120 bin liralık bir mali kaynak sağlandığını belirtti.

Türkiye'de marka olan ve adını duyuran iki farklı yerde yetişen fasulye bulunduğuna dikkat çeken Özaltun şöyle konuştu:

"Coğrafi işaretli ürün olarak ülkemizde Erzurum'un İspir ve Ordu'nun Akkuş bölgelerinde yetişen fasulye var. Kooperatifimizin de bu yönde girişimleri oldu. İnşallah Türkiye’de coğrafi işaretli ürün olmasının ardından üçüncü bir marka olarak Türk insanı Akçabelen Şeker Fasulyesi ile tanışmış olacak.Beyşehir bölgesinin bundan sonraki süreçte Akçabelen Şeker Fasulyesi, yeni bir marka değerine kavuşmuş olacak."

Akçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Metin Ünüvar da yörenin fasulyesinin tanıtımına yönelik olarak başlattıkları çalışmaların devam ettiğini, iki yıldır düzenledikleri şenlik programlarıyla bu yönde faaliyetler içerisinde olduklarını dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.