Konya

YGS'ye geç kalanlar gözyaşı döktü

15:26 12 Mart 2017
YGS'ye geç kalanlar gözyaşı döktü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kalan bazı öğrenciler gözyaşlarına boğulurken, veliler ile görevliler arasında gerginlik yaşandı.

Beyşehir'de sabah erken saatlerde sınav için araçlarıyla yola çıkan öğrenciler ve velileri, Beyşehir ilçesindeki Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Kampüsü’nde yoğun trafiğe neden oldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı, bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı.

Çeşitli nedenlerden dolayı geç kalan ve sınava giremeyen öğrenciler, gözyaşlarına boğuldu. Sınava giremedikleri için gözyaşı döken öğrencileri, aileleri ve çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı.

Sinirlerine hakim olamayan bir kız öğrenci, kapıları tekmeledi, camlara pet şişe atarak tepkisini gösterdi.

- Veliler ile görevliler arasında arbede çıktı

Bazı veliler camlara vurarak kapıların açılmasını istedi. Polisin ve görevlilerin, iknaya yönelik çabaları da yetersiz kaldı.

Bir öğrenci yakınının içeriye girmek için kapıya yönelmesi üzerine gerginlik büyüdü, arbede çıktı. Bunun üzerine polis ve görevliler, öğrenci yakınını okul binası önünden uzaklaştırdı. Polis, daha sonra bina önünde toplanan kalabalığı kampüs alanından çıkardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.