Konya

Başbakan Yardımcısı Türkeş:

21:24 21 Mart 2017
Başbakan Yardımcısı Türkeş:

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Yeni anayasayı, kendi insanımızın refahı, huzuru için yapacağız. Mevcut anayasa 21. yüzyılda insanımıza yetmiyor." dedi.

TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki 15. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın açılışı için Konya'ya gelen Türkeş, daha sonra Kulu ilçesine geçti.

İlçe merkezindeki bir kafede vatandaşlar ile bir araya gelen Türkeş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, yeni dönemde kriz ve problemlerin olmaması için çok büyük gayret içinde bulunduklarını söyledi.

Yeni anayasanın Türkiye için mecburiyet haline geldiğini ifade eden Türkeş, "Yeni anayasayı, kendi insanımızın refahı, huzuru için yapacağız. Mevcut anayasa 21. yüzyılda insanımıza yetmiyor." diye konuştu.

Yeni sistem ile cumhurbaşkanının partisinin olduğunu vurgulayan Türkeş, cumhurbaşkanı seçilen kişinin herkesin cumhurbaşkanı olacağını, bu nedenle herkese eşit davranması gerektiğini bildirdi.

Halkın seçtiğinin halka karşı bir sorumluluğu olması gerektiğini dile getiren Türkeş, şunları kaydetti:

"Yoksa noter gibi vur mührü imzayı al. Demek ki halkın seçtiği insana bir görev vereceksin, sonra da işini iyi yapıp yapmadığına bakacaksın. Yoksa bir daha niye seçeceksin? Seçmezsin. O zaman cumhurbaşkanına görev veriyoruz, bununla birlikte sorumluluğunu vermemiz lazım. Diğer bir nokta, milletvekili seçilmek bile çok maliyetli, külfetli bir iş. Cumhurbaşkanı 81 vilayetten seçiliyor. Bunun parası pulu ne olacak? Bunun çalışmasını kim yapacak? İşte bundan dolayı partiyle bağı şart. Partili olacak ki o siyasi partiye de yerel yönetim seçiminde olduğu gibi milletvekilliğinde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçiminde de katkı sağlayacak. O parti de Türkiye genelinde kendi adayının kampanyasını yürütecek ki yeniden seçilsin."

Konuşmanın ardından Türkeş'e, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız tarafından hediye takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.