Konya

Halk oylamasına doğru

15:03 05 Nisan 2017
Halk oylamasına doğru

Konya'nın Beyşehir ilçesinde "Gençliğin Anayasaya Bakışı" konulu konferans düzenlendi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Ali Akkanat Kampüsü SÜ Beyşehir İşletme Fakültesinde düzenlenen "Gençliğin Anayasaya Bakışı" konulu konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, 16 Nisan'da yapılacak referandumda yapılması öngörülen anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere çok önem verdiğini ifade eden Samancı, "Biz de bu bağlamda TÜGVA tarafından organize edilen toplantılarda siz kıymetli gençlerle bir araya geliyoruz. Gençlerimize yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler aktarıyoruz. Allah'ın izniyle 16 Nisan'da Beyşehir'de büyük bir evet desteği çıkacağına inanıyorum." dedi.

Neden böyle bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Samancı şunları kaydetti:

"Biz niçin böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyuyoruz? Durduk yere iktidar partisi, muhalefet partisiyle bir araya gelerek 'hadi bugün de değişiklik yapalım' diye mi acaba. Hayır. Bizim yaşamış olduğumuz tecrübelerimiz var, kültürümüz var, medeniyetimiz var. Daha önceki yaşamış olduğumuz o tecrübelerin ışığında ve ülkemizde çıkan krizlerin bundan sonra artık bizi savsaklamasına sebep olmadan bunu nasıl çözeriz? O yola doğru gitmek zorundayız."

Samancı konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.