Konya

Seydişehir'den kısa kısa

12:27 11 Mayıs 2017
Seydişehir'den kısa kısa

Seydişehir Belediyesi, kırsalda vatandaşların tarlasına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla arazi yollarını düzenledi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin ilçe merkezindeki çalışmaların yanı sıra kırsaldaki mahallelerde de çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kırsal mahallelerde ekonomik kalkınmayı sağlamak amacıyla yoğun mesai harcadıklarını belirten Tutal, "Özellikle kırsalda vatandaşlarımızın tarla, gölet ve arazilerine ulaşımını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler, arazi yollarını yaparak ulaşımı kolaylaştırıyor." diye konuştu.

- Başkan Tutal'dan, engelli personele ikram

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, belediye bünyesinde farklı birimlerde görev yapan engelli çalışanlara pasta ikram etti.

Tutal, yaptığı açıklamada, bir gün herkesin engelli olabileceğini ve engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yaparak, engellileri topluma kazandırmak gerektiğini belirten Tutal, "Engellilerin kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmelerini sağlamak, tüm toplumun insanlık görevidir. Onlara kaliteli yaşam sunmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

- Seyyid Harun Veli Sempozyumu

Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi organizasyonuyla Seyyid Harun Sempozyumu düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haşim Şahin, Şaban Cengiz Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Seyyid Harun Veli'nin baba tarafından Hz. Ali'nin soyundan geldiğini, anne tarafından ise Veysel Karani soyuna mensup olduğunu anımsattı.

Seyyid Harun Veli'nin Horasan bölgesinin adil bir hükümdarıyken Seydişehir'e gelerek pek çok köy ve şehir kurduğunu anımsatan Şahin, "Şehir kurucusu olması, toplumcu yanı ve savaşçı yönü. Bu özelliklerinin yanı sıra Seyyid Harun Veli, Anadolu'nun İslamlaşma ve Türkleşmesi açısından çok önemli bir şahsiyetti." diye konuştu.

Sempozyuma akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.