Konya

Seydişehir park ve bahçelerde damlama sistemi

14:11 16 Haziran 2017
Seydişehir park ve bahçelerde damlama sistemi

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçenin farklı bölgelerinde bulunan park, yeşil alan ve kaldırımlarda su, zaman ve enerji israfını önlemek için damlama sulama sistemi döşemesi çalışmaları başlatıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Karabulak kavşağından başlayan ve Tapu kavşağında sona erecek 2, 5 kilometrelik damlama sulama ve çimlendirme çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal yaptığı açıklamada şehrin görselliği yanında sulama sisteminin de önemli olduğunu söyledi.

Merkezde 30, kırsal mahallelerde 39 parkı hizmetine sunduklarını ifade eden Tutal, şu bilgileri aktardı:

"Park , yeşil alan ve çimlendirme çalışmalarımızı yaparken damlama sulama sitemini ön plana aldık. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin Karabulak kavşağı ile Tapu kavşağı arasında başlatmış olduğu 2.5 kilometrelik damlama sulama ve yeniden çimlendirme çalışmamız devam ediyor.

Bu çalışmalarımızla zaman, personel, enerji ve en önemlisi de milli servetimiz olan su israfının önüne geçmiş olacağız. Gerek park ve yeşil alanlarımız, gerekse yol kenarlarındaki ağaçlarımız için damla sulama sistemine geçtik. Bu sistem sayesinde önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu sağlamış olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.