Konya

Konya'dan Saraybosna'ya tramvay

17:49 06 Temmuz 2017
Konya'dan Saraybosna'ya tramvay

Konya Büyükşehir Belediyesinin Saraybosna Büyükşehir Belediyesine hibe ettiği 20 tramvayın protokolünün imzalandığı bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, protokol imza töreni AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun'un katılımıyla Saraybosna Belediye binasında düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sorgun, Bosna Hersek'le yüzyıllardır milli ve manevi bağlarının bulunduğunu bildirdi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişte koparılmak istendiğini belirten Sorgun, günümüzde bu ilişkilerin güçlendiğini ve güçlenmeye de devam edeceğini vurguladı.

Sorgun, şunları kaydetti:

"Bu tramvaylar Mostar Köprüsü gibi bir gönül köprüsüdür. Gönlümüzün huzuru için Bosna'nın huzur içinde olması gerekir. Bosna huzurlu olursa Balkanlar huzurlu olur, Balkanlar huzurlu olursa da Avrupa huzurlu olur. Buradaki halklar arasında barış ve huzur bizim için çok önemli. Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyada barış istiyoruz."

Bosna Hersek Ulaşım Bakanı Muharrem Sabic de Türkiye'den gelen heyeti Saraybosna'da görmekten duyduğu memnuniyet duyduğunu belirterek, ülke olarak Türkiye ile olan iyi ilişkilerinin giderek arttığına dikkati çekti.

Konya ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinden çok büyük destek gördüklerine dikkat çeken Sabic, "Tramvayların hizmete başlamasından sonra Konya ile farklı bir bağımız oldu. Bosna Hersek halkı olarak Türkiye'ye minnettarız." ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Saraybosna ile maddi ve manevi anlamda kurulan kardeşliğin sadece bir anlaşmadan ibaret olmadığını belirtti.

Bosna Hersek'in Konya'da fahri konsolosluğu olduğunu anımsatan Akyürek, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu yüzden Saraybosna ve Bosna Hersek'le çok güzel paylaşımlarımız oluyor. İşbirliğimiz ve yardımlaşmamız her geçen gün artıyor. Burada farklı zamanlarda farklı hizmetler ve etkinlikler yaptık. Bu etkinlikleri daha da artırmak istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.