Konya

"Karapınar çiftçisi yenilikleri takip ediyor"

15:48 17 Temmuz 2017
"Karapınar çiftçisi yenilikleri takip ediyor"

Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Karapınar çiftçisinin tarım alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve uyguladığını söyledi.

Üner, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden sadece hububat tarımının yapıldığı ilçede modern tarım teknolojileriyle ürün çeşitliliğinin arttığını belirtti.

Özellikle damlama sulama sistemiyle üreticinin hem suyu ekonomik kullandığını, hem de sulanmayan yerleri sulayabildiğini ifade eden Üner, şunları kaydetti:

"Burada yapılan sulu tarımda vahşi sulama dediğimiz salma sulama olayını tamamen bitirdik. Artık ya damlama sulama, ya da yağmurlama yapılıyor. Eğer modern tarım sulama sistemleri olmasa Karapınar'da bu kadar sulu tarım yapılma imkanı olmazdı. Karapınar çiftçisi olarak topraksızlığı, susuzluğu gördük. Suyu kısıtlı kullanmalıyız. Çünkü yağışı en az alan bölgede yaşıyoruz. Bundan dolayı teknolojiye, yeniliğe açığız. Gölümüz, nehrimiz, kanalımız yok. Tarımda yer altı suyu kullanıyoruz. Suyun bir damlası bile hayati önem taşıyor."

Damlama sulama sistemlerinde yeni bir gelişme olarak su arıtma filtrelerinin kullanılmaya başlandığının altını çizen Üner, "Filtre sayesinde suyun içerisindeki kum, çakıl gibi maddeler süzülüyor ve damlama sulama sistemlerini tıkamıyor. Böylece hem uzun ömürlü oluyor, hem de ürünün kalitesini arttırıyor." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.