Konya

Leylekler Vadisi'nde "dolunay" güzelliği

10:51 04 Ağustos 2017
Leylekler Vadisi'nde "dolunay" güzelliği

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki "Leylekler Vadisi"nin konukları, dolunayın gölgesinde fotoğraflandı.

Vadide akşam saatlerinde beliren dolunayın oluşturduğu manzara, görenleri adeta büyüledi. Leylek yuvalarının arasında görünün dolunay kartpostallık görüntüler ortaya çıkarırken, görenlere adeta görsel ziyafet sundu.

Yılın her mevsimi fotoğraf sanatçılarının akınına uğrayan vadide yükselen dolunay, doğal mekanda ayrı bir güzellik ortaya çıkardı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yüzlerce leyleğin yaşam sürdüğünü söyledi.

İlkbaharı müjdeleyen leyleklerin burada yavrularını büyüttüğünü anlatan Özaltun, şunları kaydetti:

"Her yıl bu manzara, bahar ve yaz döneminde yaşanıyor. Burada kaldıkları süre içerisinde göçebe kuşlar, fotoğrafçılar için de çok güzel görseller sergiliyor. Dolunay da çok az sayıda fotoğrafçının burada tesadüfen görüntüleyebileceği bir güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Leylekler Vadisi, sadece bölgemiz için değil Türkiye turizmi için de önemli bir değer. Yuvalar birbirine çok yakın ve gün içerisinde burada sürekli bir leylek hareketliliği oluyor. Buranın tanıtılması daha da ön plana çıkarılması, buradaki yuva potansiyelinin daha da artırılması için ilgili çalışmalar da yürütmekteyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.