Konya

Gazi uzman çavuş Çelik, baba evine getirildi

12:38 06 Ağustos 2017
Gazi uzman çavuş Çelik, baba evine getirildi

Hakkari'de teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu 19 askerin yaralandığı saldırıda beli kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan gazi Piyade Uzman Çavuş Süleyman Çelik, Afyonkarahisar'daki baba evine getirildi.

Çelik (24), 17 Temmuz'da Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesi yakınlarında, memleketine nişanlanmak için izne giderken, içinde bulundukları sivil aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu yaralanmıştı.

Çelik, önce Hakkari'ye ardından da Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastaneden taburcu olan gazi Çelik, Bolvadin ilçesinin Kırkgöz Mahallesi'ndeki evinde, anne ve babasının yardımı ile yaralarının iyileşmesini bekliyor.

Evine geldiği için mutlu olduğunu dile getiren Çelik, GATA'dan tedavisine evinde devam edilmesi için taburcu edildiğini söyledi.

Çelik, olay gününü ise şöyle anlattı:

"Nişanlanmak için 17 Temmuz'da araçla izne geliyordum, bulunduğumuz araç bir anda devrildi ve takla attı. Daha sonra GATA'ya getirildim. Belimde ve parmaklarım da kırıklar var. Akciğerimde de yırtılma olmuş. GATA'dan parmaklarım iyileşsin kendimi biraz daha toparlayayım diye taburcu ettiler."

- "Oğlum nişan yapmak için izne geliyordu"

Baba Çelik, evde bir süre oğlunun yaralarının geçmesini bekleyeceklerini belirterek, "Oğlum nişan yapmak için izne geliyordu. Burada doktorun gösterdiği bazı egzersizleri oğluma yaptırıyorum. Yaraları iyileştikten sonra da fizik tedaviye başlayacağız." dedi.

Gaziyi evinde ziyaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gazinin ve ailenin ihtiyaçları ile yakından ilgilendiklerini söyledi.

Askeri hastanelerin kapatılmasının ardından gazilerin tedavileri ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Kumartaşlı, gazilerin daha iyi şartlarda tedavi görmeleri için askeri hastanelerin tekrar açılması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.