Konya

Beyşehir Off-Road Şenlikleri

14:09 07 Ağustos 2017
Beyşehir Off-Road Şenlikleri

Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi Off-Road Kulübü işbirliği ile 2. Beyşehir Off-Road Şenlikleri düzenlendi.

Beyşehir-Antalya Karayolu’nun 5'inci kilometresindeki Maden mevkisinde yer alan parkurda düzenlenen off-road yarışlarına, Türkiye'nin çeşitli illerinden yarışmacılar katıldı.

Beyşehir’e gelen çok sayıda arazi aracı pilotu, özel parkurda farklı klasmanlarda yarışarak birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı.

Yarışların başlama işaretini bir arazi aracına binen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun verdi. Pilotlar, çamur, rampa, çukur ve virajlı yolarda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Kadın pilotların da katıldığı şenlik, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Yarışlar esnasında araçların parkurdaki rampalarda tekerleklerin yerden kesilmesi, suyla doldurularak balçığa dönüşen kesimlerde verdiği mücadele, renkli görüntüler oluşturdu.

Bazı yarışçılar, çeşitli arızalar ya da zorluk derecesi yüksek engelleri geçemeyerek yarış dışı kalınca, parkurda kalan araçlar kepçe ve traktörler yardımıyla alan dışına çıkarıldı.

Bu arada yarışlar sırasında alana giren bir köpek de ilginç görüntüler oluşturdu.

Yarışlarda, S1, S2, S3, S4, S5 ve bayanlar kategorilerinde dereceye girenlere kupaları şenlik sonunda düzenlenen törende verildi.

Şenliğe, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de izledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.