Konya

Beyşehir Fasıllar'da "atlı dayanıklılık" yarışları yapılacak

17:06 10 Ağustos 2017
Beyşehir Fasıllar'da "atlı dayanıklılık" yarışları yapılacak

Beyşehir ilçesinde, tarihi Misthia kentinin kurulduğu Fasıllar Mahallesi'nde "atlı dayanıklılık" yarışmaları yapılacağı bildirildi.

Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Kaan Başoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından 9-10 Eylül tarihleri arasında Beyşehir'e bağlı Fasıllar Mahallesi'nde yapılması planlanan yarış organizasyonu öncesinde incelemelerde bulunmak üzere ilçeye geldiklerini söyledi.

Binicilik tarihi bakımından Fasıllar bölgesinin Anadolu'nun en önemli noktalarından biri olduğunu belirten Başoğlu, şöyle konuştu:

"Burada tarihin bilinen ilk at yarışı kuralları yazılmış. İlk at yarışlarının yapıldığını biliyoruz. Hala birçok sırrıyla beraber tarihi derinliklerinin olmasına rağmen yine de Türkiye Binicilik Federasyonu olarak Başkanımız Bülent Bora'nın himayesinde burada 9-10 Eylül tarihlerinde bir 'atlı dayanıklılık' yarışması organizasyonu yapmayı planlıyoruz. Bu tarihler arasında sporcu arkadaşlarımızla birlikte Beyşehir'in bu güzellikleri içinde güzel bir organizasyon yapacağımıza inanıyorum."

Beyşehir'e yaklaşık 18 kilometre mesafedeki tarihi Hitit Misthia kentinin üzerinde kurulu bulunan Fasıllar Mahallesi'nde, Hitit, Bizans ve Roma dönemlerinden kalma çok sayıda anıt ve harabe yer alıyor.

Bir dönem Hititler'in en önemli merkezi olduğu bilinen yerleşimdeki en ünlü eser, 3 bin 200 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen "Bereket Tanrısı" olarak bilinen 72 ton ağırlığındaki Fasıllar Anıtı. Kurtbeşiği Anıtı olarak da adlandırılan abidenin 100 metre kuzeyinde ise yerden yaklaşık 10 metre kadar yükseklikteki tepecikte, kaya üzerine oyulmuş at kabartması yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.