Konya

Ilgın'da pancar alım kampanyası

18:03 19 Eylül 2017
Ilgın'da pancar alım kampanyası

Ilgın Şeker Fabrikası'nın 2017-2018 pancar alım kampanyası, gerçekleştirilen törenle başladı.

Ilgın Şeker Fabrikası Müdürü Sezai Doğan, Ilgın Şeker Fabrikası Meydan Tesisleri'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, fabrikanın 7 bin 23 çiftçiyle beraber 1 milyon 200 bin ton pancar kotasıyla yeni kampanya dönemine başlayacağını söyledi.

Bu yıl 36. alım kampanyasını başlattıklarını belirten Doğan, şöyle konuştu:

"Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve bu yıl ilk defa uygulanacak olan 'Randevulu Pancar Alım Sistemi' ile pancar peronlarındaki aşırı izdiham, gelen araçların uzun süre beklemeleri gibi problemleri ortadan kaldırarak üreticimizin daha rahat ürünlerini teslim etmelerine olanak sağlayacaktır. Ayrıca direk fabrikaya taşınacak olan üreteci pancarlarının yaklaşık yüzde 21'i yine fabrikamızda ilk defa kullanılacak olan 'Pancar Temizleme ve Yükleme Makinesi' ile yüklenerek fabrikamıza taşınacaktır. Bu uygulama sayesinde tarlanın en verimli topraklarının fabrikaya taşınması önlenmiş olacak."

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ise, yeni kampanya döneminin fabrikaya ve üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunarak, ilk pancarın tartımını yaparak alımını gerçekleştirdi.

Törene, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Akşehir Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Yusuf Yazır, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.