Konya

Esence'de içme suyu çalışmaları

13:58 03 Ekim 2017
Esence'de içme suyu çalışmaları

Beyşehir Belediyesi Esence Mahallesi'nde içme suyu sorununu ortadan kaldırmaya yönelik sondaj çalışması başlatıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, burada yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ ekiplerinin içme suyu ihtiyacı yaşanan bölgelerde çalışma yürüttüğünü söyledi.

KOSKİ Beyşehir Müdürlüğü ekiplerinin de ilçedeki yerleşim merkezlerinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Özaltun, "Esence Mahallemizde yıllardır yaşanan içme suyu problemi de bu çalışmalarla inşallah tarih olacak." dedi.

Sondaj çalışmalarının Esence Mahallesi’nde yıllardır daha iyi bir içme suyuna kavuşmayı bekleyen vatandaşlar için umut olduğunu dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:

"Esence Mahallemize 4 kilometre mesafede yürütülen sondaj çalışmaları olumlu sonuç verdi ve bu yerleşim merkezimizin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak saniyede 15 litrelik su bulundu. Bulunan suyun debisi ve kalitesinin analizi yaklaşık on gün içerisinde netlik kazanacak. Analiz raporunun olumlu olması halinde, bölgeye elektrik çekilecek ve Esence Mahallemize buradan su temini için gerekli altyapı çalışmaları kısa sürede başlayacak. Böylece bir mahallemizde daha içme suyu problem olmaktan çıkacak. Bu çalışmaları yürüten KOSKİ Genel ile KOSKİ Beyşehir müdürlükleri ekiplerine şükranlarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.