Konya

Beyşehir sahilinde temizlik mesaisi

15:36 09 Ekim 2017
Beyşehir sahilinde temizlik mesaisi

Temizlik çalışmalarının tarihi Taşköprü ile Eşrefoğlu Köprüsü arasındaki kıyı kesimde daha da yoğunlaştırıldığını belirten Özaltun, şöyle konuştu:

Beyşehir ilçesinde, göl kıyılarında balıkçı teknelerinin de desteğiyle temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada,Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölüne kıyısı olan Beyşehir kent merkezi sahilinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin temizlik çalışması yürüttüğünü söyledi.

"Beyşehir kent merkezindeki göl kıyılarının daha temiz olması için ekiplerimiz belli aralıklarla çalışma gerçekleştiriyor. Özellikle, kent merkezinin girişi olan Eşrefoğlu Köprüsü ile tarihi Taşköprü arasında biriken çöp ve atıklar ile ot ve sazlıkların temizliğine ayrı bir özen gösteriyoruz. Çünkü, bu bölge şehrimizin adeta vitrini ve yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin de gezi ve çekim merkezi.

Bu sahil şeridinde ekiplerimiz verdiğimiz talimatla, kış mevsimi öncesine temizlik mesaisi gerçekleştirdi. Çalışmalar esnasında ekiplerimiz kıyıdaki balıkçı teknelerinden de istifade ettiler. Vatandaşlarımızdan istek ve istirhamımız; doğaya ve göl kıyılarına gelişigüzel olarak çöp ve atıkları atılmamasıdır. Nasıl bir kentte, çevrede ve doğada, yaşamak istiyorsak, herkesin bu konuda aynı duyarlılık ve hassasiyeti göstererek yaşadığımız alanları korumamız gerektiğini vurgulamak istiyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.