Konya

Seydişehir'den kısa kısa

10:35 16 Ekim 2017
Seydişehir'den kısa kısa

Seydişehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 2. satranç turnuvası sona erdi.

Seydişehir Belediye düğün salonunda lise, ortaokul, ilkokul düzeylerinde olmak üzere 3 grupta yapılan yarışmaya 520 sporcu katıldı.

Kaymakam Aydın Erdoğan, salonda yaptığı konuşmada, satranç sporunun çocukların gelişimine ve başarısına büyük katkı sağladığını belirterek tüm yarışmacılara başarı diledi.

Turnuvada, ilkokulda Ayşe Senem Harmancı, ortaokullarda Ahmet Selim Erdoğan, liselerde ise Emirhan Polat birinci oldu.

Birincilere bisiklet hediye edilirken, tüm sporculara eşofman takımı, kupa ve madalya verildi.

- Sulama birliğinden çiftçilere makine desteği

Seydişehir Karaören Pompaj Sulama Birliği tarafından çiftçilerin hizmetine sunulmak amacıyla alınan traktör ve toprak tesviye makinesi hizmete girdi.

Birlik Başkanı Hasan Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan tarım makineleri ile çiftçilere yüzde 25 tasarruf imkanı sağlanacağını, verimliliğin de yüzde 30 arttıracağını söyledi.

Makinelerle arazi ıslahı için toprakta iyileştirme yapılacağını belirten Gökçe, şunları kaydetti:

"Alınan bu makine ile çiftçilerimizin işlerini daha da kolaylaştıracağız. Bunları, patates, pancar gibi ürünlerin üretimini yapan çiftçilerimizin kullanımına sunduk. Bu makine sayesinde arazide kullanılan su eşit bir şekilde dağıtılabiliyor. Bu da hem ürününün daha verimli kullanılmasına, hem de tasarruf yapılmasına olanak veriyor. Kısacası bu makineyle suya istediğimiz gibi yön veriyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olsun."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.