Konya

Seydişehir'den kısa kısa

11:08 20 Ekim 2017
Seydişehir'den kısa kısa

Seydişehir Belediyesi tarafından 18 bin metrekarelik alan üzerine kurulan kamyon garajında çalışmalar tamamlandı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gazetecilere yaptığı açıklamada, alanın kamyon sahiplerinin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Şehir içindeki kamyon ve tırların şehir dışına rahat ve güvenli bir şekilde park edileceğini belirten Başkan Tutal, şöyle konuştu:

"Yeni kamyon garajında çalışmalarımızı taşıyıcılar kooperatifimiz ile birlikte ortaklaşa yürüttük. Kooperatife üye olan nakliyeci kardeşlerimiz araçlarını buruya rahat bir şekilde park edebilecekler. 18 bin metrekarelik alanda yaptığımız sathi kaplama çalışması ile kamyon garajında, şehir içindeki kamyon ve tırların merkez dışına park edilmesi ile şehir trafiğine katkı sağlayacağı gibi şoförler için de bir istirahat ve araç bakım alanı olacak. Kendilerine hayırlı olsun."

- Orman işçilerinin çalışma süresi uzatıldı

İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında geçici süre ile Seydişehir Orman Fidanlık Şefliği'nde 6 ay çalıştırılan ve sözleşmeleri sona eren 58 kişinin çalışma süreleri 3 ay daha uzatıldı.

Orman İşletme Şefi Mehmet Sakallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'un TYÇP kapsamında geçici süreyle çalıştırılan ve sözleşmeleri 19 Ekim'de sona eren 58 kişinin çalışma sürelerinin 3 ay uzatıldığını belirtti.

Program kapsamında işçilerin 9 ay istihdam edilmiş olacağını aktaran Sakallı, "Toplum yararına proje kapsamında istihdam edilecek kişiler hem kentin ekonomisine hem de aile ekonomisine katkı sağlayacaktır. Fidanlığımız ilçemizin gelişmesi ve kalkınması için önemli bir kaynak. Bu kaynaktan hem çalışanlarımız hem esnafımız faydalanıyor." diye konuştu.

- Seydişehir'de muhtarlar yemekte buluştu

Seydişehir Belediyesi tarafından ilçedeki muhtarlara yönelik program düzenlendi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Demiray, Adila Baysal Kültür Evi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ilk defa düzenledikleri programa katılanlara teşekkür ederek, bu tür programların gelecek yıllarda da sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.