Konya

15 Temmuz Gazisi 10 yıl sonra eski eşi ile evlendi

18:25 07 Aralık 2017
15 Temmuz Gazisi 10 yıl sonra eski eşi ile evlendi

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Üsküdar'da darbecilere karşı mücadele ederken gazi olan Mehmet Öztürk (39) 10 yıl önce ayrıldığı eşi Hatice Parlak (29) ile yeniden dünya evine evine girdi.

Akşehir Belediyesinde yapılan nikah töreninde çiftin nikahını Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya kıydı.

AK Parti İlçe Başkanı Bahadır Örs'ünde katıldığı nikah töreninde çiftin kızları Kardelen Öztürk'te anne ve babasının nikahına şahitlik etti. Çiftin nikah masasına 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Şehit Ömer Halisdemir'in fotoğrafları bulunan bir afiş asıldı.

Başkan Akkaya, çiftin nikahını kıyarken kendi oğlunun da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaralanarak gazi olduğunu söyledi.

"Allah siz gazilerimizden razı olsun, şehitlerimize gani gani rahmet etsin" diyen Akkaya, "Bizleri de onların şefaatine layık kılsın inşallah." dedi.

Nikah töreni sonrası 15 Temmuz Gazisi Hüseyin Öztürk, "10 yıl boyunca hasretini çektiğim yuvama tekrar kavuştum. Benim hayatımın iki miladı var, birincisi 15 Temmuz 2016 tarihi, ikincisi de bugün oldu. Yıllardır yüzünü göremediğim biricik öz kızıma Allah'a şükürler olsun yıllar sonra tekrar kavuştum. Herkese de şunu söylüyorum sakın ama sakın ne olursa olsun yuvanızı yıkmayın, çocuklarınıza ve ailenize kıymayın, çocuklarınıza ve ailenize kıymayın. Çünkü hiçbir şey için değmiyor." diye konuştu.

Eski eşiyle tekrar evlenen Hatice Parlak da "Biz ikinci bir baharı yaşamaya çalışıyoruz inşallah, büyük bir hata yapmıştık inşallah başkaları da bizim gibi yapmasın." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.