Konya

Yasa dışı avlanmaya ceza

14:50 09 Aralık 2017
Yasa dışı avlanmaya ceza

Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda ateşli silahla su kuşu avladığı belirlenen 2 avcıya, 7 bin 288 lira idari para cezası kesildi.

Alınan bilgiye göre, Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda yasa dışı avlanmaya karşı hem karadan hem de göl üzerinden denetim ve kontrol faaliyetlerini yürüten Beyşehir Milli Parklar Şefliği, İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Yeşildağ Mahallesi kıyısında, sazlık alanda yasak olmasına rağmen ateşli silahlarla su kuşlarının avlandığını belirledi.

Ekipler, tekneyle geldikleri kıyıdan yaklaşık yüz metre açıkta sazlıkların arasında F.G. ile S.G.'nin, av tüfeğiyle 2 sakar meke ile 1 karabulak avladığını tespit etti.

Avda kullanılan ruhsatsız iki av tüfeği ile su kuşlarına el koyan ekipler, iki avcıya üç farklı maddeden cezai işlem uyguladı.

Avcılara "Avcılık belgeleri olmadığından, süresi dışında avlanma yapmaktan ve milli park alanında ateşli silahla avlanmaktan" kişi başı 3 bin 94 lira olmak üzere toplam 6 bin 188 liralık para cezası verildi.

Avlandıkları 3 su kuşu için ise bin 100 liralık tazminat cezası kesildi.

Toplamda avcılara kesilen ceza miktarı 7 bin 288 liraya oldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.