Konya

Konya'dan Çekya'ya Kudüs boykotu

11:24 21 Aralık 2017
Konya'dan Çekya'ya Kudüs boykotu

Konya Mobilyacılar Odası, Amerika'nın Kudüs açıklamasına destek veren Çekya'ya düzenlemeyi planladığı mobilya fuarı gezisini iptal etti.

Oda Başkanı Mehmet Günbaş, yaptığı yazılı açıklamada, oda üyelerine yönelik her yıl farklı ülkelerdeki fuarlara gezi düzenlediklerini, 2018 yılı programında Çekya'nın da bulunduğunu belirtti.

Günbaş, şunları kaydetti:

"Nisan ayında Brno şehrindeki Mobitex Mobilya ve İç Mimarlık Fuarı’na Konya olarak geniş bir katılım sağlamayı planlarken, ABD'nin hukuksuz Kudüs kararına ilk desteği veren Çekya'yı tüm oda üyeleri olarak boykot etme kararı aldık. Terör devleti İsrail'in destekçisi olan bu ülkeye gitmeyeceğiz. Tüm dünyadaki meslektaşlarımızı da boykota destek vermeye çağırıyoruz. ABD'nin ve kuyruğundaki ülkelerin bu kadar pervasızlaştığı bir dönemde her fırsatta tepkimizi göstermeliyiz. Ortadoğu'daki İsrail terörüne destek veren her ülke en az İsrail kadar suçludur."

Kudüs'ün sadece Türkiye'nin değil, tüm Müslümanların ortak davası olduğunu belirten Başkan Günbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Müslümanlara Hazreti Peygamber'in müjdesi ve emaneti olan Kudüs üzerinde oynanan oyuna asla sessiz kalmayacağız. Haçlı zihniyetin ortaya koyduğu kirli senaryo asla amacına ulaşamayacaktır. İslam dünyası üzerinde oynanan oyunları bozan Sayın Cumhurbaşkanımızın çabalarını ve mücadelesini Konyalı esnaflar olarak destekliyor ve Kudüs için dua ediyoruz. Konya ve Kudüs kardeştir. Kudüs Müslümanlarındır ve öyle kalacaktır. ABD'nin kararı yok hükmündedir. Kudüs, İslam dünyasının kalbi, Filistin’in başkentidir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.