Konya

Sisli havalar, balıkçılığı olumsuz etkiliyor

12:44 11 Ocak 2018
Sisli havalar, balıkçılığı olumsuz etkiliyor

Göle kıyısı olan Gölyaka Mahallesi'nde balık alım satımı yapan Ahmet Altınsay, gazetecilere yaptığı açıklamada, gölün kıyılarında bir haftadır etkili olan yoğun sisten balıkçılık faaliyetlerinin olumsuz etkilendiğini söyledi.

Beyşehir ilçesinde, geçimini gölden balıkçılıkla sağlayan avcılar, gün içerisinde zaman zaman etkili olan sisli havalardan olumsuz etkileniyor.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan yerleşim merkezlerinde balıkçılık yapan avcılar, bölgede zaman zaman etkili olan sis nedeniyle mesailerini güç şartlarda sürdürüyor.

Balıkçıların büyük bölümünün sis nedeniyle gölde kaybolma endişesiyle avlanmaya çıkmadığını, bazılarının ise aynı nedenle fazla açıklara çıkmadan kıyı kesimlerde mesaisini sürdürmek durumunda kaldığını belirten Altınsay, şöyle konuştu:

"Bölgemizde bir haftadır etkili olan sis nedeniyle balıkçılık sektörü olarak zor yaşıyoruz. Kara kesiminde sis yok, Beyşehir Gölü'nün de her yanında sisli hava hakim değil. Ancak, Kızkalesi Adası yakınlarında sabah saatlerinde etkili olan sisli hava nedeniyle balıkçılarımız gün boyu sisin kalktığı anları beklemek durumunda kalıyor. Sis ve pus nedeniyle avlanma olmayınca, bizler de yeterli alımları yapamıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.