Konya

Selçuk Üniversitesi "manevi rehber" yetiştirecek

11:00 08 Şubat 2018
Selçuk Üniversitesi "manevi rehber" yetiştirecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen KYK Yurtlarında Manevi Rehberlik Projesi kapsamında Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezince (SELÇUKSEM) sertifika programı hazırlandı.

SELÇUKSEM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2017 Mart ayında 43 ildeki 83 yurtta pilot uygulama olarak başlatılan projeden olumlu sonuçlar alınması üzerine KYK, projenin yaygınlaştırılması kararı aldı.

Bu doğrultuda SELÇUKSEM tarafından manevi rehber ihtiyacını karşılamak amacıyla Batı ülkelerinin eğitim kurumlarındaki dini danışmanlık ve rehberlik programları da incelenerek Türkiye'nin ihtiyaçları dikkate alınarak disiplinler arası Manevi Rehberlik Eğitimi Sertifika Programı hazırlandı.

SELÇUKSEM Müdürü Prof. Dr. Birol Gülnar, yaptığı değerlendirmede, iletişimin günlük hayat pratikleri içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Temelinde iletişimin yer aldığı rehberlik hizmetinin gençler ve bu alanda görev alacak profesyoneller için önemli işlevleri yerine getireceğini dile getiren Gülnar, şunları kaydetti:

"Merkez olarak ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli eğitimin tüm yaş gruplarına verildiği ve değişimin temelinde eğitimin bulunduğu bir anlayışla, hizmet politikası adına pek çok ulusal ve uluslararası kurum ile işbirliği ve protokol çalışmaları yapmaktayız. Merkezimiz, alanında uzman eğitmenlerin gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerini koordine ederek, kursiyerlerimizin ilgili alanlarda sertifika sahibi olmasını ve bu noktada kurum olarak ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak sürekli eğitimin yaygınlaştırılmasını ilke edinmektedir. 'Hayat değiştiren eğitimler sloganımızla eğitim ihtiyacı bulunan kişilere yönelik gerçekleştirdiğimiz kurs, eğitim ve sertifikasyon programlarımızla, katılımcılarımızın hayatlarına dokunabilen eğitimleri sunabilmek için kamusal gücümüzün etkisiyle özverili bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Gülnar, manevi rehberlik eğitimi alanların, yetiştirme yurtları, huzur evleri, hastaneler, cezaevleri ve KYK yurtlarında görev yapabileceğini ileterek, programa ilişkin detaylı bilgiye, www.manevirehber.selcuk.edu.tr adresinden ulaşılabileceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.