Konya

Beyşehir'de "Şehitler Diyarı Çanakkale" tiyatro gösterisi

13:29 19 Mart 2018
Beyşehir'de "Şehitler Diyarı Çanakkale" tiyatro gösterisi

Beyşehir Belediyesi tarafından Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen tiyatro gösterisi öncesinde, ilçe genelindeki ilk, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "15 Temmuz Şehitler Günü ve Kahramanlar" temalı şiir yarışmasında birinci gelen öğrenciler, Beyşehir Belediyesi tarafından altınla ödüllendirildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Şehitler Diyarı Çanakkale" konusu tiyatro gösterisi yoğun ilgi gördü.

Sahnede kendilerine birincilik kazandıran şiirlerini okuyan öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, burada yaptığı konuşmada, gerek Çanakkale, gerekse 15 Temmuz ruhunun gerek çocuklara, gerekse toplumun tüm kesimine unutturulmaması gerektiğini söyledi.

Hiçbir zaman yeni bir 15 Temmuz olmayacağının garantisinin olmadığını dile getiren Özaltun, "O yüzden Türk milleti olarak her zaman her duruma hazırlıklı olmalıyız." dedi.

Konuşmaların ardından Dolunay’da Akşam Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen "Şehitler Diyarı Çanakkale" isimli tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.

Çanakkale Zaferi ve şehitlerin anlatıldığı oyunu izleyenler, zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Ses ve görüntü efektleriyle süslenen gösteri, salondaki katılımcılara Çanakkale Zaferi’ni tekrar yaşattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.