Konya

Seydişehir'den kısa kısa

10:23 26 Nisan 2018
Seydişehir'den kısa kısa

Seydişehir'de, "Mutlu Aile, Mutlu Öğrenci, Mutlu Öğretmen" konferansı düzenlendi.

Şaban Cengiz Kültür Merkezindeki konferansa Karatay Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri Seher Akdeniz ve Hatice Hamancı konuşması olarak katıldı.

Konferansta anne, baba, çocuk ve eşler arasındaki iletişim hakkında bilgi verildi, Akdeniz ve Hamancı, dinleyicilerin sorularını cevapladı.

- Kavşak çalışmaları

Seydişehir'de trafik akışının daha rahat seyretmesi amacı ile Seyyid Harun Kavşağı'nda düzenleme çalışmalarına başladığı bildirildi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gazetecilere yaptığı açıklamada kavşaktaki çalışmalar tamamlanınca araç geçiş yoğunluğunun ortadan kalkacağını söyledi.

Kavşakta peyzaj çalışmasının da yapılacağını belirten Tutal, ilçeye en iyi şekilde hizmet etmeye çabaladıklarını kaydetti.

- Engelli Acar'a akülü araç hediye edildi

Tepecik Mahallesinde yaşayan ve doğuştan kemik erimesi hastalığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 19 yaşındaki Büşra Acar'a Ümit Çocukları Derneği öncülüğünde yardımseverlerin desteği ile akülü araç hediye edildi.

Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya AA muhabirine, engelli vatandaşların engelsiz bir hayat sürmesini sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Hayırseverlerin bu konuda kendilerine destek olduğunu vurgulayan Yalçınkaya, "Hepimiz bir engelli adayıyız. Büşra kardeşimiz doğuştan geçirdiği hastalıktan dolayı yürüme zorluğu çekiyor. Bizden bir akülü tekerlekli sandalye talebinde bulunmuştu. Bugün kendisine teslim ettik. Rahatça her yere gidip gelebilecek. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.