Konya

Konya'dan kısa kısa

10:34 14 Mayıs 2018
Konya'dan kısa kısa

Esnafın taleplerini dinleyen Özaltun, yaptığı konuşmada, iş yeri sahiplerinden gelen ve Antalya Caddesi üzerinde yürütülmesine karar verdiklerini söyledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe merkezindeki esnafla bir araya geldi.

Özaltun, Antalya Caddesi üzerinde iş yerleri olan bazı esnafla kahvaltı programında buluştu.

Beyşehir’de yine bir ilkin başlayacağını vurgulayan Özaltun, büyük şehirlerde ve Türkiye’nin farklı birçok kentinde başarıyla uygulanan cadde ve sokakların alışveriş kampanyaları kapsamında geçici sürelerle trafiğe kapatılmasına yönelik çalışmanın ilçe merkezinde de uygulanmaya başlayacağını kaydetti.

Esnaftan gelen bu tür talepleri ilgili makamlardan alınan izin doğrultusunda şehrin bir çok noktasında uygulayabileceklerini de anlatan Özaltun, şunları kaydetti:

"Antalya Caddesi üzerinde indirim kampanyası başlatan esnaflarımızın alışverişte canlılık ve hareketliliğe katkı sağlaması açısından bir şeridinin geçici olarak trafiğe kapatılarak üç gün süreyle yayalaştırılmasına yönelik talebine olur verdik. Esnafımıza bu anlamda İlçe Belediyesi olarak ekonomik destek vermeye her zaman hazırız. Bu uygulama aynı zamanda buradaki iş yerlerinden alışveriş yapacak vatandaşlarımızın bütçesine de olumlu yönde hitap edecektir. Bu uygulamalara yönelik diğer esnaflarımızdan da benzer talepler gelirse, Belediye olarak iş yeri sahiplerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Özaltun, programın ardından cadde üzerindeki iş yerlerini ziyaret ederek yürütülecek indirim kampanyalarıyla ilgili bilgi aldı.

- Hüyük'te TÜBİTAK bilim fuarı açılışı

Konya'nın Hüyük ilçesinde açılan TÜBİTAK bilim fuarında küçük mucitler, bilimsel çalışmalarını sergiledi.

İlçeye bağlı Selki Mahallesi Nilüfer Aydoğdu Ortaokulu'ndaki bilim fuarının açılışı İlçe Mili Eğitim Müdürü Süleyman'ın kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Ünal ve katılımcılar, fuardaki sergiyi gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Fuar açılışına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Çağlıyan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile mahalle sakinleri katıldı.

- Emniyet'ten şehit annesine ziyaret

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürülüğü "Anneler Günü" dolayısıyla şehit annelerini ziyaret etti.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Döner, toplum destekli polis memurları ile Kurucuova Mahallesi'nde yaşayan şehit annesi Emine Çınar'ı evinde ziyaret etti.

Döner, çiçek takdim ettiği Çınar'ın elinden öperken Anneler Günü'nü kutladı.

Döner ve beraberindeki görevliler, emniyet teşkilatı olarak şehit annelerinin her zaman yanlarında olduklarını, bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.